nieuws

Ierland helpt mkb bij openbare aanbestedingen

bouwbreed

Het Ierse ministerie van Financiën heeft nieuwe richtlijnen uitgevaardigd die het mkb beter toegang tot openbare aanbestedingen geven

Die markt op het eiland is 16 miljard euro per jaar groot. Net als in ons land kampt ook de Ierse mkb met problemen als te zware eisen en hoge administratieve lasten. Financiën komt nu met dezelfde oplossingen die ook in Nederland in discussie zijn. Zo mag er gebruik worden gemaakt van bij eerdere tenders verstrekte informatie, financiële eisen moeten afgestemd zijn op de grootte van het project, grote contracten mogen in voor het mkb behapbare percelen worden opgedeeld. Nieuw is de verplichting voor aanbestedende diensten om mkb-bedrijven die het niet gehaald hebben, te vertellen waarom.

Reageer op dit artikel