nieuws

Gevelsysteem Kalzip geeft stadion nieuwe glans

bouwbreed

Ruim 34

000 vierkante meter Kalzip FC vormt de nieuwe gevel van de Louisiana Superdome in New Orleans. Dit ruim 83 meter hoge stadion van 207 meter diameter raakte in 2005 ernstig beschadigd door orkaan Katrina.
De bovenste gebogen gevel van het stadion is afgewerkt met 26.000 vierkante meter aluminium panelen. De nieuwe panelen zijn na een beschadiging zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven te monteren. De oorspronkelijke panelen konden, eenmaal beschadigd, alleen worden vervangen door een rij van boven naar beneden los te maken.
Kalzip FC wordt zonder boren gemonteerd op dragende rasterclickrails. De breedte van de profielen varieert van 250 tot 500 millimeter in lengtes tot 10 meter.

Reageer op dit artikel