nieuws

Britse markt voorwoningen dreigt weer af te zakken

bouwbreed Premium

De Britse woningprijzen lagen in augustus 0,9 procent lager dan een maand eerder. In juli was al sprake van een daling met 0,5 procent, waarmee huizen in Groot-Brittannië voor het eerst sinds februari 2009 in twee achtereenvolgende maanden goedkoper zijn geworden.

Dat blijkt uit het maandelijks overzicht van de grootste hypotheekbank Nationwide. Op jaarbasis liggen de Britse woningprijzen nog altijd 3,9 procent hoger maar dat is aanzienlijk minder dan de 8,7 procent stijging in juni. Volgens Nationwide komt de recente daling vooral doordat meer verkopers het aandurven hun huis op de markt te brengen. Bovendien zouden de eerdere gunstige cijfers zijn vertekend doordat relatief veel erg dure woningen van eigenaar verwisselden. Ook andere signalen wijzen er op dat de woningmarkt in Groot-Brittannië weer is weggezakt. Zo ligt het aantal afgesloten hypotheken volgens een opgave van de Bank of England veel lager dan eind vorig jaar, toen sprake was van een duidelijke opleving.

Reageer op dit artikel