nieuws

Almere: Dubbel spoor komt er

bouwbreed Premium

De gemeente Almere is teleurgesteld over het feit dat de verdubbeling van de Flevolijn over een lengte van 5 kilometer “vooralsnog” van de baan is

Wethouder Adri Duivesteijn koestert intussen de hoop dat de lijn uiteindelijk ook bij Almere wordt verbreed. De wethouder wacht het najaar af. De minister van Verkeer en Waterstaat besluit dan definitief over de gehele spoorverbreding tussen Schiphol en Lelystad.
Zich voorstellen dat de verbreding in zijn totaliteit door het Rijk wordt afgeschoten wil hij niet. “Als de minister dat doet dan zet hij de hele ruimtelijke ontwikkeling van de Noordvleugel op losse schroeven. Maar het trauma van Almere is wel dat hij altijd achter de bereikbaarheid aanloopt. Verdubbelen van het spoor bij Almere gaat volgens hem nog niet door vanwege 100 procent hogere kosten, een demissionaire minister en verdeelde adviezen.

Reageer op dit artikel