nieuws

Akzo Nobel promoot duurzaam hout

bouwbreed Premium

Akzo Nobel gaat zich wereldwijd inzetten voor duurzaam geproduceerd hout. Het verfconcern heeft daartoe een overeenkomst gesloten met de Forest Stewardship Council (FSC).

Het bedrijf zal dat vandaag bekendmaken. Akzo Nobel is het eerste bedrijf buiten de hout- en aanverwante sectoren dat een samenwerking aangaat met FSC. Akzo Nobel brengt komende jaren het belang van gecertificeerd hout en duurzaam beheerde bossen onder de aandacht van een breed publiek. Met FSC zal daarvoor speciaal een fonds worden opgericht. Ook zal de onderneming het werk van de FSC-organisatie promoten.
Alle blikken verf van Akzo Nobel krijgen een logo dat de samenwerking met FSC duidelijk maakt.
Volgens directeur André Veneman van Akzo Nobel heeft de verfproducent duurzaamheid hoog in het vaandel staan. “De overeenkomst met FSC illustreert onze bereidheid om te werken aan verandering en te helpen hout voor komende generaties te behouden”, aldus Veneman.
FSC-directeur Andre de Feitas noemt Akzo Nobel een “ideale partner” om het publiek bewust te maken van de noodzaak van duurzaam geproduceerd hout. “Net als FSC spant Akzo Nobel zich in voor alle natuurlijk bronnen. Door samen te werken kunnen we het bewustzijn verhogen.”

Reageer op dit artikel