nieuws

Vrees voor pijnlijke terugslag

bouwbreed

Angst

Angst regeert de markt. Ook bij een toenemende vraag gaan de prijzen niet direct stijgen. Te bang zijn de leveranciers dat de prijzen weer zullen inklappen.
Op het eerste gezicht heerst rust aan het front. Nauwelijks valt een rimpeling te zien bij de prijzen van de grondstoffen. Alleen de metalen werden, vergeleken met een week geleden, iets duurder. Voor koper, aluminium en zink moet 2 procent meer worden betaald.
Diverse landen melden een licht herstel van hun economie. Op zich zouden de prijzen van vraag en aanbod dus moeten stijgen. Toch hapert de prijsontwikkeling. De markten zijn uiterst afwachtend. Hier en daar vallen prijsstijgingen te signaleren. Stabiliteit is ver te zoeken.
Veel momenteel geplaatste orders betreffen een inhaalvraag om de sterk geslonken voorraden aan te vullen. De toenemende inhaalvraag veroorzaakt een schijngroei van de economie. Niet te hard juichen dus.
De prijzen van betonstaal en balkstaal blijven op hun plek. Hetzelfde geldt voor de kunststoffen pvc, hdpe en pp.
Ten aanzien van zand en grind bestaan zorgen over de brandstofprijzen. Hoe duur gaat het vervoer worden? Niemand verwacht na de bouwvak een sterk aantrekkende vraag. De orderboeken zijn afgelopen maanden angstig dun geworden.
Vuren en hardhout blijven op hun huidige prijsniveau hangen. De klussers zetten de markt niet in beweging. Bij veel kassa’s heerst een opmerkelijke rust.Ed de Rechteren van Hemert(NBI)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels