nieuws

Storm- en waterschade: 9 miljoen euro

bouwbreed

De storm en de wateroverlast die de afgelopen dagen ons land teisterden, hebben voor minimaal 9 miljoen euro schade aangericht. Dit heeft schadeverzekeraar Interpolis gemeld.

De grootste schadeverzekeraar van Nederland kreeg sinds donderdag 5100 schademeldingen van particulieren. De meldingen komen uit heel Nederland en belopen een bedrag van in totaal zeker 9 miljoen euro, aldus een woordvoerster. De meldingen betreffen vooral ondergelopen kelders, platte daken die de waterafvoer niet aankonden en schade aan serres en dakkapellen.
Volgens de verzekeraar is het aandeel van de waterschade “uitzonderlijk hoog”. Dat komt door de hevige regenval in korte tijd op donderdag en vrijdag. Het aandeel van de stormschade van zondag viel daarmee vergeleken mee, zei de woordvoerster. De schade alleen aan opstallen als gevolg van de storm van zondag bedraagt 3 à 4 miljoen euro, volgens een schatting van het Verbond van Verzekeraars. Het gaat hier om particuliere woningen en bedrijfsgebouwen.

Reageer op dit artikel