nieuws

Ruzie over aansprakelijkheid sloop dak verkeerde school

bouwbreed

Medewerkers van een asbestsaneringsbedrijf hebben in Heerlen het dak gesloopt van de verkeerde school. In plaats van het dak van basisschool De Schacht te strippen, werd het dak van de naastgelegen basisschool De Piramide gesloopt. De vraag is nu: wie gaat het herstel betalen?

Conciërge Elkhaldooni Aissa van De Schacht heeft naar eigen zeggen de dakdekker tot tweemaal toe gezegd dat het dak van “zijn” school en niet dat van de buren eraf moest. De scholen staan aan elkaar vast. Aissa noemde het gebeurde “onbegrijpelijk”.
Maar directeur René Starmans van Starmans Daken in Heerlen zegt Aissa nooit gezien of gesproken te hebben. “Zijn verhaal is volledig uit de lucht gegrepen”, zegt Starmans, wiens bedrijf inmiddels door het bestuur van scholenkoepel Movare aansprakelijk is gesteld.
Starmans wijst die aansprakelijkheid van de hand. “De asbestsaneerder is de schuld, niet ik”, aldus Starmans. Hij had het saneringsbedrijf als onderaannemer ingeschakeld vanwege de aanwezigheid van asbest. Om welk bedrijf het gaat wil hij niet zeggen.
Inmiddels is Starmans aan het goede dak begonnen. Over de Piramide ligt een blauw zeil. Over anderhalve week is de schoolvakantie voorbij. Wie daar het dak gaat vernieuwen en wie betaalt, kan Starmans nog niet zeggen. “We zijn on speaking terms met het schoolbestuur”, laat hij weten. Advocaat Wim Vondenhoff van het schoolbestuur stelt dat Starmans als hoofdaannemer wel degelijk aansprakelijk is. Starmans’ advocaat Wim Sterk houdt een slag om de arm en zegt dat nog overleg nodig is..

Reageer op dit artikel