nieuws

Portefeuille Bilfinger Berger 8,9 miljard euro

bouwbreed Premium

Bilfinger Berger heeft de eerste helft van het jaar afgesloten met een werkvoorraad van 8,9 miljard euro

De orderportefeuille is 7 procent dikker dan een jaar geleden.
De bouwer uit Mannheim zette in de eerste zes maanden een bouwprestatie neer van 3,8 miljard euro. In dezelfde periode werd voor bijna 4 miljard aan nieuwe orders binnengehaald. Het aantal medewerkers steeg vergeleken met een jaar geleden met 10 procent tot 60.723.
Bilfinger Berger slaagde erin het rendement aanzienlijk te verbeteren. De winst van de voort te zetten activiteiten verdrievoudigde tot 77 miljoen euro. De af te stoten activiteiten – de Australische tak bevindt zich in de etalage – staat voor een winst van 41 miljoen in de boeken, 5 procent meer dan vorig jaar.
Van de omzet komt 1,8 miljard van industriële dienstverlening en 1,1 miljard uit locatiebeheer. De takken bouw en service aan energiebedrijven zorgden respectievelijk voor 809 en 538 miljoen euro aan inkomsten.

Reageer op dit artikel