nieuws

Ondernemers vergeten subsidie groene daken

bouwbreed

Ondernemers laten subsidies voor de aanleg van groene daken op bedrijfspanden onbenut.

Bureau Veldwerk Optimaal onderzocht in opdracht van de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) tien gemeenten die de aanleg van groene daken subsidiëren, waaronder Rotterdam, Den Haag, Amsterdam Utrecht en Groningen. Daaruit blijkt dat ondernemers minder gebruik maken van deze geldstroom dan particulieren, terwijl de zakelijke markt vaker daken bouwt. Daarom dringt de VHG er bij de gemeenten op aan de subsidiemogelijkheden onder de aandacht van het bedrijfsleven te brengen. De organisatie denkt aan zowel projectontwikkelaars en woningcorporaties als aan bedrijven. De groenvoorzieners vinden dat de subsidiemogelijkheden langer in stand moeten blijven. “Het duurt vaak enige tijd voordat een regeling aanslaat.”
Ook blijkt dat Groningen de gemeente is met de meeste groene daken. Sinds het instellen van de subsidieregeling in 2008 zijn er 95 projecten met groene daken gebouwd, voor 75 procent particuliere projecten.

Reageer op dit artikel