nieuws

Nijhuis Bouw kiest voor vaste partijen

bouwbreed Premium

Nijhuis Bouw heeft met een tiental partijen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

De bouwer werkt voortaan samen met vaste partijen volgens het door haar ontwikkelde Trento-concept. “De samenwerking heeft een verplichtend karakter”, legt directeur Rob Nijhuis uit. “De co-maker beweegt mee met zijn prijs. Ook als het even iets minder gaat.” Daarnaast zorgt deze samenwerking ervoor dat de faalkosten en de verspilling worden teruggedrongen. Nijhuis investeert al 10 jaar in het concept.
Door nauw samen te werken raken de bedrijven goed op elkaar ingespeeld. “Het voordeel is herhaling, maar ook de sfeer op de bouwplaats verbetert. Als je weet dat je elkaar bij een volgend project weer tegenkomt, ga je toch anders met elkaar om.”
De samenwerkingsovereenkomst is slechts een begin, benadrukt Nijhuis. “Voor veel medewerkers van de betrokken bedrijven gaat het nu pas echt beginnen. Duurzame samenwerking vraagt om een open en minder hiërarchische houding ten opzichte van elkaar.”
Het gaat voorlopig om een proef met twintig projecten. Het geld dat de samenwerking oplevert wordt ingezet om de Trento-woningen van betere producten te voorzien, de opdrachtgever een Trento-korting te geven en Nijhuis en haar co-makers een rendement te bezorgen dat past bij de inspanning en de genomen risico’s. Nijhuis heeft elf co-makers, waaronder Heembeton, VBI, Breman, Kremer Installatietechniek en Boeve Afbouw.

Reageer op dit artikel