nieuws

Laing O’Rourke schrapt 3500 banen

bouwbreed

Laing O’Rourke, het grootste private bouwbedrijf van Groot-Brittannië, heeft in het afgelopen boekjaar tot 31 maart ruim 3500 banen geschrapt. Daardoor daalde het personeelsbestand tot 19.600.

De omzet liep met 15 procent terug naar 5,2 miljard euro, vooral door het sterk inkrimpen van de activiteiten in het Midden-Oosten. De winst daalde slechts licht naar ruim 134 miljoen euro waarmee Laing O’Rourke de marge tot iets boven de 10 procent kon opvoeren.
Laing O’Rourke is vooral getroffen door het opzeggen van de joint-venture Aldar Laing O’Rourke door de partner in Abu Dhabi. ”Wij kunnen vanaf die kant geen verder werk verwachten”, aldus het bedrijf in het jaaroverzicht. Het afboeken van de bezittingen in het Midden-Oosten kost eenmalig bijna 10 miljoen, waarbij nog eens ruim 20 miljoen aan afschrijvingen op projecten in Groot-Brittannië en Ierland komen. Verder was het opdrachtenboek begin april met 10 miljard ruim 20 procent kleiner dan een jaar eerder.
Bestuursvoorzitter Ray O’Rourke denkt toch dat zijn bedrijf het hoofd nog redelijk boven water heeft kunnen houden door de variatie in de activiteiten, zowel naar aard als geografisch. “We konden het winstniveau van vorig boekjaar vasthouden. We hebben over de hele groep gezien een gecoördineerde reactie op de crisis gegeven door voorzichtig met ons huishoudboekje om te gaan.” O’Rourke meldt daarbij dat de eerste maanden van het nieuwe boekjaar naar verwachting zijn verlopen, met onder meer een aantal grote nieuwe opdrachten in sectoren als spoorwegen, mijnbouw, energie en sociale infrastructuur.

Reageer op dit artikel