nieuws

Grote opdrachten voor Hochtief-dochters

bouwbreed

Hochtief heeft voor 1,4 miljard euro aan nieuwe opdrachten binnengehaald. Het grootste project betreft een stuk snelweg ter waarde van 577 miljoen euro in Australië.

De bouwer uit Essen haalt via zijn dochtermaatschappijen zowel in Australië als Azië en Amerika opmerkelijk gemakkelijk nieuwe orders binnen. In Australië buigt deelneming Thiess (een dochter van Leighton) zich in Nieuw Zuid-Wales over de 13 kilometer lange uitbreiding van snelweg Hunterexpress. Opbrengst: 577 miljoen. Drie viaducten van 840 meter lang en 40 meter hoog staan op het programma evenals 16 bruggen. Voor de binnenkort te beginnen werkzaamheden moet 2 miljoen kuub grond verplaatst worden.
Leighton werkt in een consortium mee om in Queensland het grootste windpark van het zuidelijk halfrond te realiseren. De capaciteit bedraagt 420 megawatt, voldoende om jaarlijks 220.000 huishoudens van stroom te voorzien. Het dochterbedrijf van Hochtief valt voor ontwerp en bouw 200,8 miljoen euro ten deel. In Hongkong bouwt Leighton voor 287 miljoen euro mee aan diverse tunnels voor een treinverbinding met het oude China. Eerder had de bouwer al werk voor 311 miljoen euro uit het project Express Rail Link gekregen.

Flatiron

Ex-BAM-dochter Flatiron gaat in Californië aan de slag met de uitbreiding van Interstate 5. Tot de opdracht van 84,7 miljoen euro behoort – naast de bouw van twee bruggen – de aanleg van 6 kilometer snelweg die alleen gebruikt mag worden door auto’s met meerdere passagiers.
Utiliteitsbouwer Turner noteerde voor 176,1 miljoen euro werk aan een casino, een kinderziekenhuis en een basisschool.

Reageer op dit artikel