nieuws

Druk op vuren en hardhout dwingt prijsdalingen af

bouwbreed Premium

De berichten over economisch herstel nemen toe

Jammer dat de bouwnijverheid in de verhalen niet voorkomt. De sector kampt heftig met verdere krimp en zal pas in 2012 weer het dal uitkomen.De prijzen van vuren en hardhout zijn na een periode van stilstand gedaald. Vuren werd 2 procent goedkoper, hardhout 3 procent.
De handelaren houden zo klein mogelijke voorraden aan. Logisch. De onverkochte opslag heeft al geld genoeg gekost. De vraag naar hout is afgenomen. Een deel van het duurzame hout is aan de straatstenen niet kwijt te raken. In tijden van crisis vallen principes die geld kosten, als eerste overboord. Zowel bouwers als consumenten hebben eventjes geen trek in al die duurzaamheid.
De prijzen van beton- en balkstaal lijken vastgeroest. Terwijl de auto-industrie op volle toeren draait, liften de prijzen van staal voor de bouw niet mee. Integendeel. De verwachting is dat bouwstaal iets goedkoper wordt.
Bij de kunsstoffen vallen bij pvc, hdpe en pp geen wijzigingen te zien. De heftige concurrentie houdt de prijzen op hun plaats.
Zink werd afgelopen week 6 procent goedkoper. Lood, aluminium en koper verloren een procent. Geen beweging valt te signaleren bij zand en grind.
(NBI)

Reageer op dit artikel