nieuws

Digitale leeromgeving voor bouwleerlingen mbo

bouwbreed

Leerlingen die op het mbo een bouw- of infraopleiding volgen doen dit vanaf dit schooljaar in een digitale leeromgeving

Kenniscentrum Fundeon heeft hiervoor het programma Bouwinfranet ontwikkeld. Een groot voordeel van de digitale leeromgeving is volgens Fundeon dat de leerling altijd met up-to-date lesmaterialen werkt. Daarnaast wordt een volledig portfolio opgebouwd waarin niet alleen staat wat zij hebben geleerd, maar ook hoe ze het hebben geleerd. De waarde van een diploma dat met behulp van Bouwinfranet is behaald, valt daardoor beter vast te stellen dan voorheen het geval is geweest. De werkgever weet precies wat de nieuwe werknemer weet en kan. Achttien roc’s werken al met het nieuwe programma.

Reageer op dit artikel