nieuws

Bouw wooncomplex na twee jaar hervat

bouwbreed

De bouw van appartementencomplex De Karel Doorman is na ruim twee jaar hervat. De verkoop van de appartementen in het optopproject boven voormalig winkelbedrijf Ter Meulen ging afgelopen zaterdag van start.

“We hebben de woningplattegronden aangepast”, vertelt Martijn Waalboer van ontwikkelaar De Wilgen Vastgoed. “En alles is koop geworden.” De Wilgen Vastgoed nam het project aan het Binnenwegplein in hartje Rotterdam na langdurige onderhandelingen over van projectontwikkelaar Willemsen Minderman. Aannemer Van Wijnen begint rond deze tijd met de afbouw van de honderd appartementen en zeven studio’s rond de twee zeventig meter hoge betonkernen. De twee torenkranen hebben voor het eerst in ruim twee jaar weer bewogen.
Het werk viel stil in de lente van 2008 door problemen met trillingen in de vloeren van de zeer lichte constructie. Die problemen zijn na uitvoerig onderzoek opgelost. Op de plaats van de woningscheidende wanden zijn extra kolommetjes gelast tussen de vloerliggers, en het aantal houten vloerbalken is verdubbeld.
De Wilgen Vastgoed en voormalig eigenaar Willemsen Minderman willen niets kwijt over de financiële afwikkeling. In het tweede kwartaal van 2012 is de oplevering.

Reageer op dit artikel