nieuws

Bouw Verenigde Staten vertoont onverwacht groei

bouwbreed Premium

De bouwuitgaven in de Verenigde Staten zijn in juni onverwacht gestegen

De uitgaven in de bouwsector namen met 0,1 procent toe tot 836 miljard dollar op jaarbasis. Analisten hadden een daling met 0,5 procent voorspeld. Oorzaak is vooral de toegenomen bouwuitgave van de overheid.
Uit de nieuwe inschatting blijkt wel dat de afname van de uitgaven in mei aanzienlijk groter was dan eerder gedacht. De bouwuitgaven daalden in die maand met 1 procent, in plaats van de eerder gemelde krimp met 0,2 procent.
Die daling vormt een contrast met april, toen de bouwuitgaven nog met 2,3 procent toenamen. In die maand liep een belastingmaatregel af die voordelig was voor mensen die voor het eerst een huis kopen.

Reageer op dit artikel