nieuws

Aalberts boekt forse winstgroei

bouwbreed Premium

Industrieel toeleverancier Aalberts Industries heeft in de eerste helft van dit jaar de winst sterk zien stijgen


De nettowinst steeg met 180 procent tot 51,3 miljoen euro vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De omzet klom met 12 procent tot 782 miljoen euro, terwijl werd gerekend op 734 miljoen euro.
Aalberts profiteerde vooral van sterke resultaten bij de divisie Industrial Services. In de Verenigde Staten is herstel te zien in de irrigatiemarkt, maar de markten voor woningbouw en commerciële gebouwen blijven ook daar terughoudend.
De sterke verbetering van de resultaten zou ook te danken zijn aan kostenbesparingen. Aalberts schrapte vorig jaar wereldwijd circa 1800 arbeidsplaatsen, maar in het afgelopen halfjaar werden wereldwijd weer drie- tot vierhonderd werknemers aangenomen, meldt topman Jan Aalberts.
De toeleverancier verwacht voor heel 2010 dat de resultaten aanzienlijk beter zullen uitvallen dan vorig jaar. In 2009 boekte het bedrijf een nettowinst van 54,2 miljoen euro en een omzet van 1,4 miljard euro. Het bedrijf zei verder te willen groeien, onder meer via overnames.

Reageer op dit artikel