nieuws

‘Waterschappen opheffen levert weinig winst op’

bouwbreed

Opheffen van de waterschappen en deze onderbrengen bij de provincies levert een besparing van slechts 70 miljoen euro op

Dit blijkt uit nog niet gepubliceerde cijfers van het Groningse onderzoeksbureau Coelo.
Daarmee haalt het bureau de claim van de provincies onderuit die menen dat het 900 miljoen oplevert. Het onderbrengen van het watersysteem bij de provincies zou 400 miljoen besparing geven. De afvalwaterketen onderbrengen in een overheids-NV zou nog eens 500 miljoen per jaar opleveren.
Recentelijk deden de waterschappen zelf een aanbod aan de kabinetsinformateurs dat 100 miljoen besparing geeft in 2010 oplopend tot 700 miljoen in 2020. Dit kan door meer samen te werken met gemeenten en het aantal schappen terug te brengen van 26 naar 7.

Reageer op dit artikel