nieuws

Toekomstige huizen van corporatie leveren energie

bouwbreed

Corporatie Lefier ZuidoostDrenthe uit Emmen laat in Borger twaalf sociale huurwoningen bouwen als ‘energieleverende woningen’

De corporatie nam het initiatief met ontwikkelaar HR-actief uit Leeuwarden en de gemeente Borger-Odoorn.
De partijen tekenen vandaag de overeenkomst. Volgens programmamanager Leo van Diemen van de corporatie begint de bouw dit jaar. Hij acht niet ondenkbaar dat zijn corporatie op termijn alleen nog ‘energieleverende woningen’ bouwt. De stichtingskosten liggen rond 200.000 euro. De huur bedraagt 654 euro per maand.
Volgens het huidige energielabel zouden de woningen onder de klasse A+++ moeten vallen. Zij zijn van het type HR-actiefhuis. HR-actief ontwikkelde die uit een houtskeletsysteem. De woning haalt alle energie uit de zon.

Reageer op dit artikel