nieuws

Rotterdam koopt grond voor nieuwbouw

bouwbreed Premium

De Rotterdamse gemeenteraad maakt gebruik van de Wet voorkeursrecht gemeenten in het gebied Central District, rond het Centraal Station, om versnippering te voorkomen.

Ontwikkelaar LSI Projectinvestment wil de komende jaren op de plaats van het Schiekadeblok 240.000 vierkante meter kantoor- en woonruimte ontwikkelen. Eigenaren van drie locaties die nog niet in handen zijn van LSI moeten na vestiging van voorkeursrecht bij verkoop hun panden eerst aan de gemeente aanbieden. Eerder kocht de gemeente in het kader van een pakket crisismaatregelen de grond voor 52 miljoen euro terug van LSI. Dat verschaft de projectontwikkelaar financiën voor doorontwikkeling van de locatie. LSI betaalt tot de afronding van de bouw 4 procent erfpachtcanon. Wethouder Karakus (wonen) reageerde tijdens het raadsdebat geprikkeld op verwijten dat de gemeente alle risico’s afvangt voor de belangrijkste ontwikkelaar in het zakendistrict. “Dit gebied is te belangrijk om te riskeren dat we de regie verliezen.”

Reageer op dit artikel