nieuws

Prop neemt valenergie op door frictie en deformatie

bouwbreed Premium

Hütter Veiligheid levert een systeem voor valbescherming met dubbele werking

Het neemt energie op door frictie en deformatie. Het ankerpunt bestaat uit een kunststof kegel met buis met stalen prop. Bij belasting deformeert eerst de kegel. Als hij plat ligt wordt de prop door de buis getrokken, waarbij hij een flinke weerstand ondervindt en veel energie opneemt. De Scope Multi DP (Dynamic Post) kan is alleenstaande ankerpaal te gebruiken, maar ook als lijnsysteem. Volgens Hütter buigen bij een lijnsysteem met Scope Multi DP-palen de eind- en hoekpunten niet door. De kegel wordt gemonteerd op een grondplaat die wordt overlaagd met dakbedekking. Het ankeroog van de Scope Multi DP is 360 graden draaibaar.

Reageer op dit artikel