nieuws

Opnieuw rijkspotje voor renovatie woningen

bouwbreed

Huizenbezitters die hun woning energiezuiniger maken, kunnen sinds dit weekend weer subsidie van het Rijk krijgen

De bijdrage kan oplopen tot 750 euro. In totaal is 15 miljoen euro beschikbaar, waarvan er dit jaar 5 miljoen wordt verdeeld. De zogeheten subsidieregeling ‘Meer Met Minder loopt tot uiterlijk eind 2011’. Voor het vergroenen van woningen had de minister van VROM eerder al een potje va 4,5 miljoen euro. Die eerste regeling was een “succes”. “Naast het feit dat veel woningen energiezuiniger zijn gemaakt, bleek de stimuleringspremie een gunstig effect te hebben op de lokale werkgelegenheid bij aannemers en installateurs”, zo luidt een verklaring van het ministerie. Agentschap NL voert de regeling uit.

Reageer op dit artikel