nieuws

Minder werk voor groenvoorzieners

bouwbreed

De indexen voor de grond-, water- en wegenbouw zijn voorzichtig aan het stijgen

In deelsegmenten gaan de prijsdalingen gewoon door.
De groenvoorzieners zijn even minder gevraagd. Een jaartje wachten is toch niet erg? Of je nu kijkt naar de particulieren of de eigenaren van kantoren en bedrijfsgebouwen. Waar mogelijk worden eigen mensen ingezet als groenwerkers.
Afgelopen maanden namen de prijzen van betonstaal en wapeningsnetten niet meer toe. Ook zand en grind bleven op hun plek. Wel steeg de prijs van de oliehoudende producten. Het resultaat: heel langzaam kruipt de index omhoog.
De bestraters schrijven nog geen hogere aanneemsommen. Integendeel. De gemeenten laten steeds meer opdrachtnemers om werk vechten. De vertrouwde lokale specialisten krijgen ineens concurrentie van wildvreemden uit alle windstreken. Ook grotere bedrijven zijn plotseling van de partij. Jarenlang was het kleine werk te min voor ze.
De gemeenten voelen de bui aankomen en bezuinigen waar ze kunnen. Of de keuzes altijd even gelukkig zijn? Onderhoud in de sector gww kan niet eeuwig uitgesteld worden. Van uitstel komt bepaald geen afstel. Wie de wegen verslonst, loopt straks tegen 30 procent hogere kosten aan.

(NBI)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels