nieuws

Milieufederatie tevreden over structuurvisie Noord Holland

bouwbreed

Verstening van het platteland van Noord-Holland is te voorkomen nu de structuurvisie van deze provincie bepaalt dat bouwen in het agrarisch gebied alleen bij uitzondering wordt toegestaan.

Zo reageert de Milieufederatie Noord-Holland op het provinciaal document dat in september rechtsgeldig moet worden.
De milieufederatie juicht toe dat de omvang van bouwpercelen in het zuiden is beperkt tot maximaal 1,5 hectare in plaats van de voorgenomen 2 hectare. Volgens de federatie is het van belang dat rekening is gehouden met openheid, stilte en duisternis. Verder is de organisatie er over te spreken dat de structuurvisie rekening houdt met energiebesparing en met het toepassen van duurzame energie.
“Sowieso moet elk bouwplan voldoen aan het principe van duurzaam bouwen”, stelt de Milieufederatie vast. Tot genoegen van de organisatie gaat de provincie een aantal pilots uitvoeren op het gebied van energieneutrale gebiedsontwikkeling. Kritiek heeft de federatie op de schaalvergroting in de landbouw, waardoor landbouwbedrijven van 2 hectare kunnen ontstaan. Dit kan negatief uitpakken.

Reageer op dit artikel