nieuws

Libéma wil bungalowpark in Nuenen bouwen

bouwbreed

Libéma wil een vakantiepark van 300 bungalows bouwen op Landgoed Gulbergen in Nuenen, waar het bedrijf al een dierenpark heeft

De grond van het beoogde vakantiepark is nog geen eigendom van Libéma. De plannen zijn volgens het bedrijf nog in een heel prematuur stadium, vandaar dat de ontwikkelaar nog niets kan zeggen over investering en planning. Het bouwplan ligt nu ter beoordeling bij de gemeente Nuenen en SRE, het samenwerkingsverband van 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant.
Eind vorig jaar kondigde Libéma aan 50 miljoen euro uit te trekken voor de bouw van 425 Afrikaanse lodges tussen het bestaande vakantiepark Beekse Bergen en het Safaripark in Hilvarenbeek. Op dit moment is Libéma in gesprek met de Brabantse Milieufederatie over het plan. De BMF is fel gekant tegen de locatie van de uitbreiding omdat de aantasting van het bosgebied onvoldoende gecompenseerd zou worden.

Reageer op dit artikel