nieuws

Betere samenwerking tussenorganisaties van architecten

bouwbreed Premium

Het Nederlands Architectuur Forum en de stichting Digital Architecture (DA) gaan intensief samenwerken. Ze willen gezamenlijk aan architecten een platform bieden om informatietechnologie met elkaar te delen. Dat hebben de organisaties bekendgemaakt.

Ondanks de bundeling van krachten blijven de organisaties onafhankelijk. Het NAF dat sinds 2002 bestaat, wil het werken onder architectuur bevorderen en daarnaast bouwmeesters stimuleren zich te professionaliseren op het gebied van organisatie en informatietechnologie. De Stichting Digital Architecture is onder meer verantwoordelijk voor het digitale tijdschrift Via Nova Architectura dat beoogt een belangrijke informatiebron te worden voor architecten.
De samenwerking moet leiden tot het uitwisselen van ervaringen tussen architecten onderling en tussen bouwmeesters en de wetenschappelijke wereld. Om dat te bereiken worden de activiteiten van beide organisaties nadrukkelijker op elkaar afgestemd. Daarom zal een bestuurder van het NAF zitting nemen in het bestuur van de stichting Digital Architecture.

Reageer op dit artikel