nieuws

Belangenbehartigers warmtepompen samen

bouwbreed

Stichting Warmtepompen (SWP) en Smart Hybrid Foundation (SHF) presenteren zich eind dit jaar of begin volgend jaar als één organisatie. De nog naamloze organisatie wil zich ontwikkelen tot brancheorganisatie voor warmtepompen in de woningbouw en de utiliteit, zegt beoogd voorzitter Peter Wagener.

De SHF richt zich op verduurzaming van de (bestaande) woningbouw met lucht/water-warmtepompen. De SWP houdt zich vooral bezig met bodemwarmtepompen. Wagener noemt het een fusie op basis van gelijkwaardigheid. Hij noemt de samengang nodig omdat één organisatie beter de belangen van de warmtepompbranche kan behartigen dan twee.
“We komen overal langs dezelfde deur.” De overheid liet eerder weten liever te praten met één vertegenwoordiger. Daarbij kan één organisatie volgens hem effectiever inspelen op ontwikkelingen in wet- en regelgeving.
Wagener zit nu nog de Smart Hybrid Foundation voor en de Smart Cooling Foundation. De laatste organisatie houdt zich vooral bezig met de gaswarmtepomp in de utiliteit. Wat hem betreft zou de SHF in 2012 misschien samen kunnen gaan met de nieuwe warmtepomporganisatie. In de tussentijd trekt Wagener de banden aan met de Vereniging voor leveranciers van airconditioning apparatuur.
Als Verac maken de leden volgens Wagener steeds meer werk van warmtepompen.

Reageer op dit artikel