nieuws

Zijgevels in Rotterdam krijgen verticale tuin

bouwbreed

Twee zijgevels van een appartementencomplex aan het Rotterdamse Stokviswater zijn verandert in ‘verticale tuinen’

BSI Bomenservice uit Baarn en Building Green International uit Amerongen hebben de gevels van elk 280 vierkante meter beplant met verschillende gebruiksklare haagelementen. Het project was een initiatief van de gemeente Rotterdam en het bewonersplatform Pro Groen. De groene gevels bestaan uit een stalen constructie met op maat gemaakte vrijstaande aluminium bakken. In deze bakken staan twee jaar lang voorgekweekte haagelementen.
Een computergestuurd systeem zorgt voor voldoende water en plantenvoedsel. De begroening valt onder de groene zone die Rotterdam wil maken langs het Stokviswater, het Haagseveer en de Delftsevaart.

Reageer op dit artikel