nieuws

Vierde recessiejaar voor Ierse bouw

bouwbreed Premium

De Ierse bouwsector is het vierde jaar van recessie ingegaan

Bovendien lijkt de situatie zich verder te verslechteren. De toonaangevende bouwindex van de Ulster Bank staat in mei op 40 vergeleken bij 42,5 in april. Pas bij een stand van 50 zou sprake zijn van herstel.
De Ulster Bank Construction index staat nu 36 maanden achter elkaar ruim onder de 50 punten. Afgelopen maand is zowel de woningbouw als de overheidssector verder afgezwakt. Bij commerciële projecten nam de inzinking iets in sterkte af. Toch ziet hoofd economie Simon Barry van Ulster Bank licht aan het eind van de tunnel: “Hoewel de cijfers over het huidige activiteitenniveau nog steeds een heel zwak beeld laten zien, zijn de indicatoren die meer naar de toekomst kijken toch positiever gestemd. Vooral de verwachtingen onder de bouwondernemers worden wat beter.

Reageer op dit artikel