nieuws

Uitbreiding voor groeigemeente Tholen

bouwbreed

Na vijftien maanden onderhandelen zijn de gemeente Tholen, Bouwfonds en Castria Wonen het eens geworden over de manier van samenwerken bij drie woningbouwprojecten onder de noemer Tholen Stad

Nu de gemeenteraad deze week heeft ingestemd met de samenwerkingsovereenkomst, volgt de ondertekening waarschijnlijk half juli. Om de samenwerking vorm te geven wordt de vennootschap Tholen Stad Grondexploitatie VOF opgericht. In totaal omvat Tholen Stad een kleine 800 woningen. Het deelplan Tholen Noord wordt het eerst gerealiseerd. Volgend jaar start de sloop van panden op het nu nog vervallen bedrijventerrein. Aansluitend komen er twee supermarkten en 173 woningen. Vanaf 2013 begint Bouwfonds met Buitenzorg (160 woningen) en vanaf 2017 moet Molenvlietsedijk (450 woningen) verrijzen.

Reageer op dit artikel