nieuws

Tweede cruiseterminal in Amsterdam

bouwbreed Premium

Haven Amsterdam overweegt de bouw van een tweede terminal voor cruiseschepen

De nieuwe terminal met een kade van 700 meter lengte is bedacht in het Westelijk Havengebied nabij station Sloterdijk. De kosten van het terminalgebouw en de aanleg van een kade worden geraamd op zeker 70 miljoen euro. Volgens het gemeentelijk havenbedrijf heeft de huidige Passenger Terminal Amsterdam aan de zuidelijke IJ-oever onvoldoende capaciteit. Dit jaar ontvangt PTA 91 schepen. Voor volgend jaar worden meer dan honderd cruiseschepen verwacht. Cruisevakanties zijn populair. Het Havenbedrijf Amsterdam vreest de komende jaren schepen te moeten weigeren wegens gebrek aan kaderuimte.
De tweede terminal moet ruimte bieden voor het afmeren van twee cruiseschepen uit de grootste categorie.

Reageer op dit artikel