nieuws

TenneT/transpower investeert in stroomtransport

bouwbreed

TenneT/transpower is gisteren een gezamenlijke Europese aanbesteding begonnen voor de bouw van vijf vermogenstransformatoren in Nederland en Duitsland

Hierin is een optie opgenomen voor meerdere soortgelijke installaties. Twee transformatoren van 400 kV (300 MegaVolt Ampère) zijn nodig voor de Duitse hoogspanningstations Redwitz en Eltmann in het noorden van de deelstaat Beieren. Dit als gevolg van de uitbreiding van de transportcapaciteit tussen de Duitse deelstaten Thüringen en Beieren.
Drie transformatoren van 380 kV (350 MegaVolt Ampère) voor Nederland worden op station Ens geplaatst voor het geplande windmolenpark in de Noordoostpolder. Naar verwachting worden de vijf transformatoren in de winter van 2011/2012 geleverd voor de stations in Duitsland en in het najaar van 2012 voor het station in Nederland. Door de gebundelde inkoop verwacht de onderneming projecten goedkoper te kunnen realiseren. De transformatoren kosten 3 à 4 miljoen euro. De Nederlandse netbeheerder Tennet is per 1 januari van dit jaar eigenaar van het Duitse Transpower. Het is de eerste grensoverschrijdende elektriciteitstransporteur in Europa. TenneT maakte eerder deze maand bekend de komende vijf tot zeven jaar zo’n 6 miljard euro te investeren.

Reageer op dit artikel