nieuws

Tebodin met Hak en Cofely aan het werk voor gasmarkt

bouwbreed Premium

De combinatie Tebodin, A. Hak en Cofely kan weer 2,5 jaar aan de slag voor de Nederlandse Aardolie Maatschappij. Onder de naam LOP zijn de drie al sinds 2002 betrokken bij vrijwel alle nieuwbouwactiviteiten voor de olie- en gasproductie in Nederland.

Het nieuwste contract betreft dienstverlening op gebieden als engineering en inkoop, maar ook bouw en projectmanagement. En dat voor bijna alle nieuwbouwprojecten op land. De exacte omvang van het (grote) raamcontract wordt niet vrijgegeven.
De NAM wint momenteel gas uit 175 grotere en kleinere velden. Technische innovaties hebben mogelijk gemaakt dat reeds gesloten putten weer in exploitatie konden worden genomen. Afgelopen jaren heeft LOP zo’n twintig gasvelden weer tot leven gewekt. Het plan is om nog meer slapende velden opnieuw in gebruik te nemen. Ruim 70 procent van de aardgasproductie kwam vorig jaar uit Slochteren. De overige 30 procent komt uit tientallen velden op land en onder de bodem van de Noordzee.
Binnen de joint venture LOP neemt ingenieursbureau Tebodin de ontwerpen en de engineering op zich. A. Hak van zijn kant neemt de uitvoering van de ondergrondse pijpleidingsystemen ter hand. Cofely completeert het drietal als specialist in de constructie van alle bovengrondse faciliteiten en installaties.

Reageer op dit artikel