nieuws

Sociale partners positief over werk-naar-werkproef

bouwbreed Premium

VNO-NCW en FNV Bouw zijn blij met het werk-naar-werkexperiment dat het kabinet afgelopen week heeft aangekondigd.

Werkgevers die met onslag bedreigde werknemers weten te herplaatsen bij een andere werkgever of begeleiden naar zelfstandig ondernemerschap, krijgen 2500 euro per werknemer. Bedrijven moeten minimaal de helft van de kosten voor hun rekening nemen. “Je kunt zo makkelijker vakmanschap behouden en omscholing beter financieren”, stelt een woordvoerder van VNO-NCW.
John Kerstens, voorzitter van FNV Bouw reageert te hopen dat het gaat werken. Je kunt zoveel regelingen ontwerpen, het helpt alleen als werkgevers zich fatsoenlijk opstellen. Alle maatregelen hebben niet zoveel effect als werkgevers illegalen aanstellen of de cao niet van toepassing verklaren.” Het kabinet stelt 2 miljoen euro beschikbaar voor het experiment. Het minimum is vijftig werknemers per project. De regeling wordt waarschijnlijk vlak na de zomer van kracht.

Reageer op dit artikel