nieuws

Rijkswaterstaat levert werk Texel jaar eerder op

bouwbreed

Rijkswaterstaat heeft gisteren op Texel officieel de werkzaamheden aan de waterkeringen in de Mokbaai, waaraan de Veerhaven ligt, opgeleverd

Het project is één jaar eerder dan gepland afgerond.
Het afgelopen jaar heeft Rijkswaterstaat de waterkeringen verbeterd en op sterkte gebracht. In 2006 is het onderhoud en beheer van de waterkeringen overgedragen van Rijkswaterstaat aan het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Bij de overdracht is toen afgesproken dat Rijkswaterstaat de waterkeringen in de Mokbaai nog verbetert en versterkt. De waterkeringen van het Hollands Noorderkwartier voldoen daarmee allemaal aan de waterveiligheidsnormen.
Volgens secretaris-generaal Riedstra van Verkeer en Waterstaat is sinds de afsluiting van de Zuiderzee het evenwicht in de aan- en afvoer van zand verstoord. Er verdwijnt voortdurend zand in de diepe geulen van de Waddenzee. Daarnaast zorgt klimaatverandering voor een stijging van de zeespiegel. Riedstra: “Bij zware noordwester stormen verdwijnen regelmatig tientallen – soms honderden – meters duin in zee.”

Reageer op dit artikel