nieuws

Pon showt eerste hybride bulldozer van Caterpillar

bouwbreed Premium

Pon Equipment presenteert op de TKD machines van Caterpillar. Zo kan men onder meer kennismaken met de Caterpillar D7E, de elektrisch aangedreven bulldozer.

Caterpillar gelooft in de hybride aanpak. “Sinds zijn introductie heeft de Cat D7E rupsdozer bewezen dat hij betrouwbaar is en zorgt voor lagere gebruikskosten. Hij gebruikt 10 tot 30 procent minder brandstof en verplaatst gemiddeld zo’n 10 procent meer materiaal per uur dan zijn conventionele voorganger Cat D7R”, vermelden de specificaties. De ‘innovatie display’ laat verder zien dat de bedrijfskosten met 10 procent omlaag kunnen, het geluidsniveau voor de machinist halveert en het zicht verbetert, per liter brandstof 25 procent meer werk wordt verzet.
De D7E kan lastige dozerklussen met gemak aan. De dieselelektrische motor levert voldoende kracht om rustig en snel te kunnen werken op moeilijke ondergrond.

Reageer op dit artikel