nieuws

Nieuwe Kuip moet groen worden

bouwbreed

Het nieuwe stadion van Feyenoord in Rotterdam moet groen worden, dat wil zeggen duurzaam. De directie van het stadion heeft daarom energieconcern Eneco opdracht gegeven onderzoek te doen naar de mogelijkheden.

Er wordt onder meer gedacht aan het gebruik van Maaswater. ”Een van de interessante aspecten aan het nieuw te ontwikkelen gebied is dat vrijgekomen warmte of koude van de ene plek kan worden gebruikt op andere plaatsen binnen het Stadionpark”, stelt het Rotterdamse bedrijf Eneco.
Zo wordt onder meer onderzocht of de warmte die vrijkomt bij de koeling van de mogelijk nieuw te bouwen ijsbaan, in het stadion of elders op het terrein gebruikt kan worden.
De resultaten van de studie naar verduurzaming van het nieuwe stadion worden over enkele maanden verwacht. Eneco zegt al ervaring te hebben met dergelijke studies voor allerlei andere organisaties en bedrijven. Ook uit bezoeken aan diverse stadions die zijn gebouwd en verbouwd heeft het bedrijf al veel inzicht verkregen hoe dergelijke voetbaltempels en omliggende gebieden duurzaam opgezet kunnen worden. (ANP)

Reageer op dit artikel