nieuws

Lobby voor extra geld tunneloptie A15

bouwbreed

Stadsregio Arnhem Nijmegen gaat met de gemeenten Lingewaard, Zevenaar en Duiven naar de provincie Gelderland om 400 miljoen los te krijgen voor de aanleg van een tunnel onder het Pannerdensch Kanaal


Zo is donderdag besloten in de Stadsregioraad. Dat bedrag is nodig om de doortrekking van de A15 tussen Bemmel en Zevenaar uit te voeren met een geboorde tunnel in plaats van met een brug. Vorige maand heet Stadsregiovoorzitter Jaap Modder aan minister Camiel Eurlings van Verkeer laten weten dat die brug geen taboeonderwerp meer is, tot woede van de drie gemeentes. Ook binnen Provinciale Staten is er weinig enthousiasme voor de brugoptie die natuurgebied Gelderse Poort ernstig aantast. Het Rijk wil de extra 400 miljoen niet betalen. Sterker nog: de landelijke werkgroep die besparingen op het verkeer doorrekende gaf het advies het hele project af te blazen. Daarmee bespaart het Rijk 325 miljoen euro. Provincie en Stadsregio zouden ongeveer 112,5 miljoen aan de nieuwe A15 betalen.

Reageer op dit artikel