nieuws

Kantoorgebouw in China naar Nederlands ontwerp

bouwbreed

Architectenbureau Soeters Van Eldonk uit Amsterdam is winnaar van een ontwerpwedstrijd voor een kantoor Wuhan in China

Dit wordt zo’n 140 meter hoog en krijgt de vorm van een aronskelk. Het grootste deel van de dag liggen de gevels in de schaduw van het cirkelvormige platte, licht hellende dak dat is bedekt met zonnecellen. Rond de voet van de reusachtige aronskelk komen lagere gebouwen in de vorm van bloembladeren. Soeters Van Eldonk maakte het ontwerp samen met adviesbureau Grontmij uit De Bilt. Opdrachtgever is het Wuhan Energy Institute. Wuhan is een stad met 9 miljoen inwoners die zich als duurzaam wil profileren. Naar verwachting krijgt het gebouw een zeer hoge waardering op het gebied van duurzaamheid.

Reageer op dit artikel