nieuws

Imtech sleept opnieuw EK-order binnen

bouwbreed

Imtech heeft opdracht ontvangen voor alle technische oplossingen in het nieuw te bouwen voetbalstadion in het Poolse Wroclaw.

Met de order is een bedrag van ongeveer 18 miljoen euro gemoeid, meldde de technisch dienstverlener gisteren. Het gaat om de derde opdracht die direct verband houdt met het Europees kampioenschap voetbal, dat in 2012 in Polen wordt gehouden. Eerder sleepte Imtech al orders binnen voor een groot deel van de techniek in het Poolse Nationale Stadion in Warschau en in de PGE Baltic Arena in Gdansk.
Voor het nieuw te bouwen stadion in Wroclaw gaat Imtech alle technische oplossingen leveren. Het bedrijf is onder meer verantwoordelijk voor de energievoorzieningen, klimaatbeheersing, ventilatie, verwarming, sanitair en brandveiligheid.
Imtech-topman René van der Bruggen toont zich verheugd met de nieuwe opdracht. “Stap voor stap ontwikkelt Imtech zich tot een toonaangevende technologiepartner voor stadions en arena’s in heel Europa”, zegt hij. Imtech is ook betrokken bij de technologie in het nieuwe Olympische stadion in Londen en het nieuwe nationale stadion van Zweden.

Reageer op dit artikel