nieuws

Hoge eisen aan bouw kantoren Enexis

bouwbreed

Opdrachtgever Enexis wil de twee duurzame regiokantoren met bedrijfsruimte, bouwen in Maastricht (230 medewerkers) en Venlo (150 medewerkers)

De netwerkbeheerder streeft naar het hoogste BREEAM-label ‘outstanding’. Dat betekent dat de gebouwen uiterst mens- en milieuvriendelijk moeten worden geproduceerd en ingericht. Het adviesbureau BuildDesk en bouwmanagementbureau Stevens en Van Dijck hielpen Enexis het stringente program van eisen op te stellen.
Momenteel is de opdrachtgever bezig via een Europese tender een aannemer te selecteren. Dat gaat op ongeveer dezelfde wijze als de architect. In dat drietrapsproces werden vijf bureaus geselecteerd die een totaalvisie op duurzaam ontwerpen presenteerden. Daaruit werden twee bureaus geselecteerd een schetsontwerp maakten.

In conclaaf

De twee overgebleven architectenbureaus mochten in conclaaf met medewerkers van Enexis om hun wensen en behoeften over hun werkplek in het ontwerp te verwerken. Volgens Atelier Pro gebeuren die consultaties niet bij elke aanbesteding.
De aanbesteding voor de aannemers wordt in oktober afgerond. De uitverkorenen werken het bestek van de architect uit tot een definitief ontwerp en zijn naast de bouw verantwoordelijk voor het onderhoud van de gebouwen. Begin volgend jaar kan worden gebouwd, luidt de verwachting.

Reageer op dit artikel