nieuws

Het Buckler-effect

bouwbreed

Aanhef

Voordat de wereldvoetbalbond FIFA optrad tegen de Bavaria-babes in hun oranje jurken, hadden ze beter eerst even kunnen bellen met Youp van ’t Hek. Die is ervaringsdeskundige in het om zeep helpen van een biermerk. Nu komen de pogingen van de FIFA om Bavaria tegen te werken om hun grote sponsor Budweiser te helpen, wat knullig over. Onschuldige meisjes vastzetten, durven ze wel, zal nu de publieke opinie zijn.
Van Van ’t Hek was het Buckler-effect bepaald geen toevalstreffer. Dat blijkt wel uit het feit dat de bekende Gooische hockeymoeders met plooirok, parelketting en hondenrek in de Volvo station ook schaars zijn geworden.
Hoe zalig is een land waar dit ongeveer het grootste nieuws is. Daarbij zinkt het feit dat het CDA een heus congres wil laten beslissen over al dan niet deelname aan een kabinet met VVD en PVV in het niet. Het is natuurlijk ook geen makkelijke beslissing of je moet meedoen met partijen die een kopvoddentaks willen en registratie op etniciteit. Voor je het weet moeten Marokkanen een rode ster dragen en Turken een zwarte. Dat roept herinneringen op aan vervlogen tijden. Hoog tijd dat Youp van ’t Hek er eens iets over zegt. Intussen is er wel sprake van een impasse. Het CDA wil voorlopig geen ja zeggen tegen praten over regeringsdeelname als niet eerst VVD en PVV hun tegenstellingen hebben opgelost. Wilders vindt het zinloos te praten als het CDA geen ja heeft gezegd. Zoals Eurlings al zei heeft elk nadeel ook weer zijn goede kanten. Hoe langer het demissionaire kabinet kan blijven zitten, des te meer schoppen er in de grond gestoken kunnen worden door hem. Op zich een valabel argument om te wensen dat de impasse lang duurt, maar aan de andere kant nog vier jaar Balkenende al is het demissionair, is ook niet alles. Uri Rosenthal zal er nog een harde dobber aan hebben om hier iets van te maken. Het gaat in ieder geval heel lang duren met al die politieke spelletjes. Politiek gaat wat lijken op de liefde. Zoals iedereen weet maakt liefde meer kapot dan drank kan goedmaken. Zo is het met de hedendaagse politiek ook. Goed dat Buckler niet meer bestaat.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels