nieuws

Herinrichting moet hart Bergen meer uitstraling geven

bouwbreed

Het centrum van het kunstenaarsdorp Bergen heeft onvoldoende uitstraling, meent de gemeente

Herinrichting de komende zes jaar moet leiden tot een beter winkelaanbod, ondergronds parkeren en de toevoeging van tientallen nieuwe woningen, blijkt uit de nieuwe structuurvisie. Dit alles begint met de bouw van 23 appartementen aan de Dreef.
Bot Bouw heeft voor de zogeheten Texaco-locatie door Molenaar & Van Winden Architecten een complex laten ontwerpen in de stijl van de Amsterdamse School. Een combinatie van 1500 vierkante meter winkelruimte, 23 appartementen en een parkeerkelder. De bouwvergunning ligt klaar. De oplevering is voorzien voor eind 2012.
Aansluitend wil de gemeente op de plek van de brandweer en verenigingsgebouw De Harmonie nieuwbouw plegen met ruimte voor zakelijke dienstverlening, 25 socialehuurwoningen en een ondergrondse parkeergarage met 66 plekken. Daarvoor wordt, zo verklaart een woordvoerder, nog een partij gezocht.
Ten slotte volgt nog de aanpak van het bestaande winkelhart met de sloop van de Bakemaflat en de nieuwbouw van winkels, dertig woningen en eveneens een nieuwe parkeergarage. Ook wordt de openbare ruimte gereconstrueerd. Als alles volgens planning verloopt, dan kan de vernieuwing in 2016 worden afgerond.

Reageer op dit artikel