nieuws

FNV wil bond die hele bouwketen organiseert

bouwbreed

FNV Bouw mag de mogelijkheden voor nauwere samenwerking met FNV Bondgenoten onderzoeken. Dat heeft de bondsraad van de bouwbond besloten.

Volgens voorzitter John Kerstens van de grootste bouwbond van Nederland moet de samenwerking met de grote broer de slagkracht en aantrekkingskracht van de bonden vergroten.
“FNV Bouw wil een voortrekkersrol spelen in de vernieuwing van de FNV”, zegt Kerstens. “Ik ga ervan uit dat ons besluit ook andere FNV-bonden inspireert om stappen te zetten die leiden tot een ongedeelde FNV. Een FNV die de macht van het getal combineert met de kracht van de herkenbaarheid.”

Bouwketen

Kerstens streeft uiteindelijk naar een bond die de hele bouwketen organiseert. “Van de architect aan de tekentafel tot en met de tegelzetter in de badkamer.”
FNV Bouw en FNV Bondgenoten werken al geruime tijd samen in FNV Bouwplaats, dat opkomt voor de belangen van alle werknemers die actief zijn op de bouwplaats, ongeacht de cao waaronder ze vallen. Ook FNV Zelfstandigen Bouw en FNV Zelfstandigen participeren in deze samenwerking.
Eind deze maand spreekt de bondsraad van FNV Bondgenoten zich uit over de nauwere samenwerking met FNV Bouw. De twee bonden tellen samen meer dan 600.000 leden.

Reageer op dit artikel