nieuws

Buispaal in half uur verwijderd

bouwbreed

Een buispaal die al jaren in de weg stond bij de Stena Line in Hoek van Holland is succesvol verwijderd door Volker Staal en Funderingen

Eerdere pogingen de ruim 40 meter lange sta-in-de-weg (diameter 1,50 meter) uit te trekken strandden. Maar met het 300M blok van Dieseko PVE was het karwei in een halfuurtje geklaard. Het blok werd op de jongste Bauma geïntroduceerd als het grootste heiblok ter wereld. Volgens Dieseko-directeur Machiel van der Schoot wordt het ingezet om windmolens op zee te funderen. Hoewel met trillen minder slagkracht wordt ontwikkeld dan met heien, levert het veel minder geluid op dat schadelijk is voor zeezoogdieren. Daarom ontwikkelt Dieseko grotere trilblokken. Voor een Chinese aannemer stelt de firma uit Sliedrecht een blok samen uit twee 300M blokken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels