nieuws

Brand detecteren zonder onderbrekingen

bouwbreed

Ascom (Nederland) stelt zijn nieuwe AutroSafe4-branddetectiesysteem voor. De fabrikant baseert het op zijn al langer bestaande AutroSafe-platform.

Dat wordt gebruikt in onder meer ziekenhuizen en de zware industrie. Het systeem controleert zichzelf om de 24 uur.
De installatie gaat onder meer na of alle aangesloten branddetectoren nog functioneren en of de centrales nog contact hebben met de detectoren en de lussen waarin ze zijn opgenomen. Als dat contact niet meer bestaat neemt een ander centrale de lussen over. De leverancier garandeert dat in dit redundante systeem geen alarmmeldingen verloren gaan door onder meer onderbrekingen in het netwerk. Gegevens worden verstuurd via realtime breedband ethernet.

Transmissie

Als een storing de ethernetkabel treft neemt een andere netwerkverbinding de transmissie over. Ascom garandeert dat ook dat zonder onderbreking gebeurt. De gevoeligheid van de brandmelders wordt afgestemd op de omgeving.
De melders meten of de instellingen (nog) voldoen en passen in voorkomende gevallen de gevoeligheid aan.

Reageer op dit artikel