nieuws

Voorselectie architect theater opnieuw

bouwbreed Premium

De voorselectie voor de keuze van een architect voor de bouw van een nieuw theater in Emmen gebeurt opnieuw. Dat heeft de gemeente Emmen besloten na een uitspraak van de Asser rechtbank.

Die stelde architectenbureau Kraaijvanger.Urbis uit Rotterdam in het gelijk. De Rotterdammers kwamen niet door de eerste ronde, waarop 29 architectenbureaus inschreven. Kraaijvanger.Urbis zat niet bij de vijf die een theaterontwerp mochten maken. Volgens directeur Hans Goverde van Kraaijvanger.Urbis weigerde het door Emmen ingehuurde projectbureau Kleissens en Partners de beoordelingscriteria te noemen op grond waarvan de vijf waren geselecteerd. Ook een toelichting hierover werd geweigerd. Hierdoor bleef onduidelijk waarom Kraaijvanger.Urbis buiten de boot viel.
Goverde beklemtoont dat er geen conflict is met de gemeente Emmen. “Zij zijn niet goed geadviseerd. De procedure was niet transparant.” Er volgt nu een nieuwe aanbestedingsprocedure. Kraaijvanger.Urbis zal hier ook weer op inschrijven. “Wij zijn gespecialiseerd in theaterbouw.”

Reageer op dit artikel