nieuws

Van Gestel bouwt met elementen van polystyreen

bouwbreed

Bouwbedrijf John van Gestel uit Oirlo zet in Venray een woning neer van elementen van polystyreen gevuld met gewapend beton. Aan de binnen- en buitenzijde worden deze afgewerkt met spuitbeton.

Limburgs gedeputeerde Bert Kersten de Venrayse wethouder Patrick van der Broeck plaatsen op 12 mei de eerste wand. “Deze bouw sluit naadloos aan bij de ambitie van de gemeente om energie te besparen, duurzame energie toe te passen en duurzaam te bouwen”, aldus de wethouder. Aannemer Van Gestel heeft voor het bouwen met polystyreen en beton ISO Betonbouw opgericht. Volgens hem levert de bouwwijze een aanzienlijke besparing op. Een traditioneel bouwproject vraagt tweemaal zoveel arbeidsuren. Bovendien is het werken met polystyreen lichter dan met bijvoorbeeld baksteen. De woning in Venray zal geen energie uit het gas- en elektriciteitsnetwerk nodig hebben.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels