nieuws

Populaire auto verdringt openbaar vervoer en fiets

bouwbreed

De auto blijft populair en verdringt het gebruik van het openbaar vervoer en de fiets

De roep om meer wegen zal blijven klinken, als overheden en vervoersbedrijven niet inspelen op de trend van meer individualisme. De trends zijn status, gemak, snelheid, flexibiliteit, transparantie, keuzevrijheid en onafhankelijkheid. Die groeiende behoefte aan zelfsturing is in het voordeel van de auto, waarschuwt de Raad van Verkeer en Waterstaat in het advies ‘Wie ik ben en waar ik ga’. De bereikbaarheid van stedelijke gebieden en het platteland komen verder onder druk en de nobele doelen van duurzaam mobiliteitsgebruik zijn ten dode opgeschreven. Gepensioneerde babyboomers blijven de auto gebruiken en ook allochtonen zullen steeds vaker voor auto kiezen.

Reageer op dit artikel